Pedagogiska appar

Här har vi valt ut riktigt bra och prisvärda appar, som vi själva tycker om att jobba med, och som vi vet barnen älskar. Inga av de appar vi rekommenderar innehåller reklam. Däremot kan köp inuti appen förekomma. Eftersom priser på appar kan variera har vi valt att inte skriva ut priserna här.

Tal och språk:

Spökbus

Hämta i AppStore

Hämta i Google Play

Med Spökbus från Språka Mera, får ni träna lägesord (prepositioner), t.ex Framför, bakom, på, under. Lek kurragömma eller gömma nyckeln med spökena, eller försök hitta rätt i labyrinten.

Hittar du den hemliga teleporteringen?

Från ca 3 år.

Här hittar du en demofilm.

Tidshjälpmedel

Timstock

Timstock visar hur lång tid det är kvar

Hämta i AppStore

Appen timstock är ett billigt och smidigt hjälpmedel för den som behöver hjälp med struktur och tidsuppfattning.

Med Timstock ställer man in en viss tid, t.ex och sedan ser man tydligt hur tiden räknas ner.

Kan användas för läxläsning: ”Du behöver jobba med matten i 10 minuter”, för planering: ”Du måste gå till bussen om 20 minuter”, eller för allmänt stöd för tidsuppfattning. Passar både vuxna och barn från ca 3 års ålder.

Färger och Fordon 

Hämta i App Store.

Hämta i Google Play

I Färger och fordon får ni träna färgord och ordförråd inom området fordon. Appen består av tre spel som utspelar sig på en flygplats, i en verkstad och i en stad. Färger och fordon är framtagen av logopeder och riktar sig till barn som befinner sig i början av sin språkutveckling.

———————-

Fonemixo

Hämta i App Store

Hämta i Google Play

Fonemixo används flitigt av logopeder, då det är en av få appar som innehåller en bildbank för träning av specifika språkljud. Att säga orden högt är en del av övningarna. Du kan spela in barnets uttal med en mikrofon och tillsammans kan ni lyssna på hur det låter. En förälder, logoped, talpedagog eller lärare kan hjälpa till. Träna språkljud med hjälp av memory och fri lek.  

Monsterlandet 1

Hämta i app store

Hämta i Google Play

I Monsterlandet 1 får de allra yngsta bekanta sig med grundläggande motsatsord som stor-liten, glad-ledsen, lång-kort. Spelet innehåller enkla övningar, i ett lugnt tempo.

Svårighetsnivån går att anpassa.

Se en kort demofilm här

———————-

Monsterlandet 2

Hämta i AppStore.

Hämta i Google Play

I Monsterlandet 2 introduceras lite svårare motsatsord, som vass-trubbig, ung-gammal, stark-svag. och övningarna är tänkta för lite äldre barn än i Monsterlandet 1.

Svårighetsnivån går att anpassa.

Här hittar du en demofilm