Språkstörning - inkluderande verktyg i klassrummet

Jag vill gärna gå den här kursen.
När kan jag börja?

Så snart du har köpt kursen får du ett mail av oss med inloggningsuppgifter. Du kan sedan börja kursen när du vill. Kursen köper du enklast i vår butik hos Funka Mera.

Klicka på filmerna nedan för att se ett par smakprov från kursen.

Webbkurs:

Språkstörning – inkluderande verktyg i klassrummet

Språkstörning – inkluderande verktyg i klassrummet är en webbaserad kurs för lärare i åk F-4, som ger dig en unik möjlighet att lära i det tempo, och på de tidpunkter som passar dig bäst. Inlärningen är interaktiv, och en stor del av den sker i verksamheten, genom övningsuppgifter.

 

Vem riktar sig kursen till?

Kursen riktar sig till dig som är lärare i de lägre årskurserna (ca åk F-4), och som har elever med språkstörning i din verksamhet. Även du som har elever med andra typer av språksvårigheter, språklig sårbarhet eller nyanlända elever, kommer att stor glädje av innehållet.

Vad kommer jag lära mig?

I kursen får du lära dig 8 verktyg, som använda på rätt sätt hjälper dig att skapa en inkluderande undervisning, utan att behöva prioritera bort andra elever i klassen. I praktiken kommer du behöva lägga MINDRE tid på att anpassa din undervisning, samtidigt som dina elever med språkstörning får optimala förutsättningar för inlärning.

Om du samarbetar med t.ex. en specialpedagog eller logoped kring dina elever med språkstörning eller språksvårigheter, kommer du att uppnå ännu bättre resultat, men det är inget krav för att du ska lyckas med kursen.

Ur kursinnehållet:

• Logopedens fakta om språkstörning och språkinlärning.
• 8 verktyg för ett inkluderande klassrum.
• Tillämpa verktygen i vardagen – Praktiska övningar.
• Få föräldrarna med på språktåget, och gör dem till en resurs.
• Hur arbetar ”proffsen”? – en intervju med Cecilia Engstrand från Brageskolans språkklasser.
• Flickan med språkstörningen – en sann berättelse om att växa upp med språkstörning.

Vad är en webbkurs?

En webbkurs är en helt onlinebaserad form av inlärning, där du får träffa våra logopeder i ett antal förinspelade ”lektioner” (tutorials). Du har hela tiden tillgång till vår support, om du skulle ha några frågor, eller om det tekniska skulle strula.

En webbkurs är inte samma sak som att se t.ex. en inspelad föreläsning på nätet. Inlärningen i våra webbkurser är helt interaktiv. Lektionerna varvas med praktiska övningar, sk. ”uppdrag”, som du ska genomföra i din vardag. För att uppnå så goda resultat som möjligt är det mycket viktigt att du genomför uppdragen i den ordning de kommer, och enligt våra instruktioner. På så sätt kommer du, när du genomfört en kurs, inte bara ha skaffat dig ny kunskap – du kommer också ha utvecklat nya färdigheter, och hittat metoder för att tillämpa dem i din vardag.

Jämför detta med att gå på en föreläsning, där du får en massa ny kunskap och inspiration, men där du aldrig riktigt hittar tiden att börja tillämpa den. Risken är stor att det du lärt dig faller i glömska.

Hur lång tid tar det, och hur är upplägget?

Kursen innehåller logopedledda lektioner, i kombination med textmaterial och ett antal ”uppdrag”, dvs praktiska övningar i din vardag. Du genomför kursmomenten i det tempo och på de tidpunkter som passar dig. Lektionerna är relativt korta, men tidsåtgången beror på hur mycket tid du lägger ner på de praktiska övningarna. Beroende på ditt tempo så uppskattar vi att det kommer ta dig ca 4-8 veckor att gå färdigt kursen för oss.

Eftersom en stor del av de praktiska övningarna kommer att ske i klassrummet, som en integrerad del av din undervisning, kommer du förmodligen inte behöva ta ledigt från jobbet för att gå kursen. Det är trots det viktigt att du har din chefs godkännande, och att du i förväg avsätter tid i din kalender för att genomföra de olika kursmomenten.

Det är också viktigt att du tar dig ordentlig tid att låta kunskaperna sjunka in, och genomföra de övningar vi ger dig, eftersom det är där du kommer att se resultat – både i din egen utveckling, och hos dina elever.

Jag vill gärna gå en webbkurs för er, men jag är inte lärare i åk F-4

Du får naturligtvis gå vår kurs vem du än är, men vi har anpassat innehållet för att just den här gruppen ska få så stor utdelning som möjligt. Vi arbetar intensivt för att bygga kurser som riktar sig till andra målgrupper. Hör gärna av dig med dina önskemål!

Kursen köper du enklast i vår butik hos Funka Mera. Om du vill ha mer information, så är du välkommen att kontakta oss via formuläret här nedanför.