Integritetspolicy – Only for Heroes

Integritetspolicy

Hur vi hanterar och skyddar dina personuppgifter

Vad vi sparar och varför

De uppgifter vi har om dig är de uppgifter vi får när du besöker vår sajt och handlar hos oss. Vi använder oss av cookies, vilket innebär att vi sparar information om vad du klickar på, vad du lägger i kundvagnen och vad du handlar. När du lägger en order sparar vi namn, postadress, telefonnummer, e-postadress, adress, kundnummer, leverans- och betalningsuppgifter samt organisationsnummer (gäller endast företag och organisationer). Handlar du som privatkund och önskar betala med faktura kräver vår betalpartner Klarna att du även uppger ditt personnummer för att kunna bedöma din kreditvärdighet. För att kunna skicka information till dig om din order samt om du godkänt det, samt att ta emot nyhetsbrev, sparar vi din e-postadress och ditt telefonnummer. Din adress behöver vi för att kunna leverera ditt paket på bästa sätt. De personuppgifter vi får i samband med köp sparas också för eventuell framtida support, reklamationer och garantier.

Så länge sparar vi personuppgifter

Personuppgifter sparas under den tid det finns en pågående användarrelation samt i enlighet med lämnat samtycke. Vi behandlar inte kunddata som är äldre än två år men för vår bokförings skull behöver vi spara köphistorik i sju år. Vill du att vi ska ta bort dina personuppgifter tidigare än så eller vill säga upp ditt samtycke angående exempelvis digital kommunikation i form av nyhetsbrev och sms är du alltid varmt välkommen att höra av dig till oss så ordnar vi det direkt. Vill du inte längre ta emot nyhetsbrev från oss kan du även avregistrera dig via länk direkt i nyhetsbrevet.

Handlar du onlinebaserade produkter, t.ex webbkurser, sparar vi ditt namn och din e-postadress samt din köphistorik tills du önskar att vi tar bort den eller så länge vi har kursen tillgänglig. Detta för att du ska kunna ta del av din kurs när och så länge du vill. Tar vi bort köphistoriken försvinner möjligheten att höra av dig till oss om du t.ex. har glömt dina inloggningsuppgifter. Alla uppgifter äldre än två år är dock inte tillgängliga som analysunderlag utan sparas endast för att dina webbkurser ska vara tillgängliga för dig.

Information om hur du och andra besökare navigerar på vår sajt och i våra appar samt hittar till oss samlar vi in via Google Analytics och Google Search Console, den datan sparas sedan i 26 månader. Här kan du läsa mer om hur vi samlar in data och använder cookies.

Så skyddar vi dina personuppgifter

När du ger ifrån dig uppgifter om dig själv i samband med köp ska du alltid kunna vara trygg med att vi hanterar dina personuppgifter på ett säkert sätt. Känslig information såsom kontokortsnummer skickas alltid krypterad (SSL) för att utomstående inte ska kunna komma åt informationen. Informationen lagras inte av oss på Only for Heroes utan skickas endast vidare till kreditkortsföretaget. Överallt där känslig data skickas är överföringen krypterad, t ex i ditt konto och i kassan. I de fall dina personuppgifter hanteras av tredje part, så sker detta enbart för att vi ska kunna hantera din order. Vi har upprättat personuppgiftsbiträdesavtal med dessa parter, som reglerar hur dina personuppgifter hanteras. Du är alltid välkommen att höra av dig för att få information om vilka parter som har tillgång till dina personuppgifter, samt hur dessa hanteras. Det är ytterst sällsynt, men om ett dataintrång skulle inträffa har vi tydliga och konkret utarbetade rutiner för hur vi hanterar dessa för att minimal skada ska ske. Du som kund kan också vara lugn med att om något skulle inträffa kommer du självklart att bli informerad.

Dina rättigheter

Du har alltid rätt till att när som helst få ett utdrag på vilken information vi har om dig och få veta hur samt i vilket syfte personuppgifterna används. Skulle du inte vara enig med hur vi använder dina personuppgifter har du rätt till att göra invändningar samt ta tillbaka ditt samtycke. Du har också rätt att begära att vi, och våra personuppgiftsbiträden, tar bort alla personuppgifter vi har om dig. Du är varmt välkommen att kontakta vår kundservice för att få svar på frågor och funderingar kring dina personuppgifter. Vår kundservice når du på info@onlyforheroes.se eller 08-6234302.